Klumfod og kunstigt knæ

Klumpfod og kunstigt knæ

Her kan du læse om klumpfod, kunstigt knæ, carpal tunnel syndrom og dupuytrens kontraktur. Dertil kan du også finde privathospitaler og private klinikker der arbejder med operationer ved klumpfod eller som bygger kunstige knæ.

 

Klumpfod – Talipes Equinovarus

Klumpfod er hvor foden er indadvendt og at hælen er trukket op.

Klumpfod er en medfødt misdannelse. Af ukendte grunde har knogler og muskler i foden ikke kunne udvikle sig som de skulle. Det er faktisk uklart hvorfor børn fødes med klumpfod. Men noget tyder på at der er en hvis genetisk sammenhæng, ide at det er klarlagt at der er større sandsynlig for at få et barn med klumpfod, hvis man allerede tidligere har født et barn med klumpfod.

Carpal tunnel sydrom

Her kan du læse om symptomer på carpal tunnel syndrom :

Det mærkes nermest som om, at hånden sover – det være forbundet med svækkelse muskler, ligesom der kan være en betydelig nedsat følesens i langfinger, pegefinger og dele af ringefinger. Den sovende fornemmelse eller smerten er ofte mere intens når fingerene bruges – ofte kan man føle at smerten forsvinder når man ryster sin hånd. Her kan du blive klogere på Carpal tunnel syndrom.

Dupuytrens kontraktur – Fortykkelse af bindevævspladen

Ofte begynder Dupuytrens kontraktur som knudedannelser under huden i håndfladerne. Fra knuderne dannes der en til flere strenge ud til fingeren. Strengene trækkere langsomt fingerende ind mod håndfladen. Således kan fingerene ikke længere strækkes. Dupuytrent kontraktur kan ikke kureres, men man opererer så man igen for en periode kan strække fingrene. Her kan du læse mere om behandling af dupuytrens kontraktur.

Kunstigt Knæ

Et kunstigt knæ består i princippet af tre dele – der er en del der sættes på lårbenet og en anden del der skal sættes sammen med skinnebenet ligesom en del skal sættes fast på knæskallen. Ved en operation banker man lårbensdelen fast på lårbenet og hæfter med cement. Det kunstige knæ sættes fast på skinnebenet med en køl der går igennem maryhulen på skinnebenet. Det kustige knæ som fastgøres på knæskallen er lavet af plastik og fastgøres med knoglecement. Her kan du finde privat hospital der arbejder med kunstigt knæ.

 

 

 

Dupuytrens kontraktur er en fortykkelse af bindevævspladen i håndfladen. Den begynder ofte med knudedannelse under huden i håndfladen, herefter dannes der en eller flere strenge ud på fingrene, som efterhånden trækker fingeren ind i håndfladen, så fingeren ikke kan strækkes ud. Senerne ligger nedenunder forandringerne og er ikke angrebet.

klumpfod
carpal tunnel syndrom
kunstigt knæ
dupuytrens kontraktur