Har du styr på begreberne?

Har du styr på begreberne?

Domæner
Mange af os går fejlagtigt rundt og tror, at begrebet ”domæner” dækker over hjemmesiders navne – altså for eksempel tror vi gerne, at ”facebook” er facebooks domæne – men i virkeligheden er domæner bygget op af to dele, som tilsammen udgør et helt domænenavne. Det, vi tror, er et domæne i sig selv, er i virkeligheden et såkaldt ”subdomæne”, og endelsen, der kunne hedde .dk, er et top level domain – TLD.
Ny på området?
Hvis du er ny på området inden for hjemmesider, men går med en drøm om at blive hjemmesideejer – din egen webmaster, så frygt ej. Det kan være svært at finde ud af begreberne, men selvom der er en teknisk forskel på domæner og subdomæner, er der ingen, der vil skælde dig ud for at sige domæne om et subdomæne eller hjemmesidenavn – det gør de fleste, også selvom de kender forskellen. Det er ganske almindelig jargon.
Derfra mangler du bare at få styr på, hvad pokker ting som webhoteller og søgemaskineoptimering er. Alt efter dit ambitionsniveau, er for eksempel en ting som SEO noget, som du helt sikkert skal have styr på – du behøver ikke nødvendigvis kunne udføre det selv, men du skal vide, hvad det er, og forstå vigtigheden af, at det bliver gjort. Det er en ting, som man kan betale andre for at gøre – hvilket mange også vælger at gøre, da det er mest trygt at overlade den slags til eksperter, idet der også findes skadelig SEO, når man gør noget galt.
Kort fortalt går søgemaskineoptimering ud på at forbedre en hjemmesides placering på Googles resultatliste – hvis du for eksempel gerne vil sælge børnetøj, er det godt, hvis din webshop kommer frem på første side, når folk søger på netop ”børnetøj” på Google. Når du skal vælge domæner, kan du tænke over at få et søgeord som ”børnetøj” indkorporeret i dit hjemmesidenavn, idet det er meget positivt for din SEO.