Derfor skal du have en hjertestarter i hjemmet

Det kan være en skræmmende tanke at tænke på, at en person, du holder af, pludselig får hjertestop. Måske har du endda oplevet det i din familie eller blandt vennerne. I så fald ved du, hvor vigtigt det er, at der handles hurtigt i en sådan situation. En hjertestarter kan være forskellen på liv og død. I denne blog vil jeg fortælle, hvorfor det er så vigtigt at have en hjertestarter i hjemmet.

Hurtig hjælp er afgørende

Hjertestop kan ske når som helst og hvor som helst. Tit og ofte sker det i hjemmet. Derfor er det vigtigt at have en hjertestarter i nærheden, så man kan yde hurtig hjælp og sikre, at hjertet kommer i gang igen. Jo hurtigere man kan yde hjælp, jo større er chancen for overlevelse og mindre risiko for varige mén.

Brug en hjertestarter indtil hjælpen er nær

At tilkalde en ambulance kan tage tid, afhængigt af, hvor langt væk man er fra nærmeste hospital. I den tid ventetiden på ambulancen tager, kan den person, der er ramt af hjertestop, miste livet. Med en hjertestarter kan man derimod starte behandlingen med det samme.

Du og din familie er ansvarlige for jeres eget og hinandens liv og sikkerhed. Har I en hjertestarter tilgængelig i hjemmet, kan I sikre, at I kan handle hurtigt og uden at skulle vente på hjælp udefra. Men I kan også hjælpe jeres naboer, hvis de får brug for hjælp. Hvis en nabo får hjertestop og I kan yde hurtig hjælp, kan det være en stor gevinst, indtil ambulancen ankommer. Det kan være en bekymring, at man ikke ved, hvordan man skal bruge en hjertestarter. Men faktisk er det nemt. De fleste hjertestartere på markedet er meget enkle at bruge og vil forklare, hvad man skal gøre trin for trin. Derudover kan man også tage et kursus i førstehjælp, der vil lære hvordan man bruger hjertestarteren.