Du er her: Forside Hus og hjem Køkken Æggeur

Godt Æggeur

Et af de husholdningsapparater vi måske allerbedst husker fra vores barndom, er nok også et af køkkenets mest simple og alligevel mest brugte stykke redskab; der er naturligvis tale om et æggeur.

Som det fine navn æggeur også antyder, bruges det til at tage tid med på de kogende æg så de hverken får for meget eller for lidt, men i virkeligheden er det jo ikke det eneste som et æggeur bliver brugt til. Det ses i hvert fald ofte i forbindelse med pakkelege til hjul at et æggeur er i brug til at ringe efter noget tid, ligesom de dovne hjemmekokke bruger redskabet til at tage tid på pastaen eller risene når nu de er for dovne til at smage sig frem til smagen og konsistensen.

Før i tiden var et æggeur blot helt almindeligt i udseendet, men i dag bør ethvert køkken med respekt for sig selv indeholde et æggeur i enten højglans, blankpoleret eller i en eller anden sjov udformning i form af eksempelvis et æble, et æg, en peberfrugt eller måske endda en tegneseriefigur.

Selvom et æggeur er så forfærdeligt simpel i opbygningen, er det utroligt hvor meget det bliver brugt og hvor mange forskellige varianter de egentligt fås i. Der er simpelthen æggeur for enhver smag og stil.